Algemene voorwaarden

Consument en recht

 

Consumenten hebben rechten als zij een product of dienst (zoals een abonnement) kopen. Of geld lenen. Ook kunnen zij hulp en advies krijgen van ConsuWijzer, het Juridisch Loket en andere instanties.

 

Rechten voor consumenten

Consumentenregels versterken de positie van consumenten. Zo moet een consument schriftelijk of digitaal instemmen nadat hij telefonisch een contract voor een dienst heeft afgesloten. Een dienst kan een telefoonabonnement, sportschoolabonnement of energiecontract zijn.

14 dagen bedenktijd bij aankoop

Bij online aankopen, aankopen op straat of aan de deur hebben consumenten 14 dagen bedenktijd. Ook bij een koop via de telefoon geldt deze bedenktijd. Is het product niet wat de consument had verwacht? Dan kan hij tijdens deze 14 dagen het product zonder opgaaf van reden terugsturen. Hij krijgt het geld daarna terug.

De bedenktijd van 14 dagen geldt ook bij koop op straat of aan de deur. De prijs moet dan wel hoger zijn dan € 50.

Garantie op producten

Consumenten hebben wettelijke garantie bij de koop van een product. Dit betekent recht op een goed product. Gaat het product stuk? Dan heeft de consument recht op reparatie, een nieuw product of zijn geld terug.

Rechten bij ongevraagde toezending product

Als een bedrijf ongevraagd een product stuurt, heeft de consument rechten. Hij mag het product houden zonder te betalen. Als de consument het product terugstuurt, moet het bedrijf de verzendkosten betalen.